Algemeen

HQ Weert aan de slag!

By 1 april 2016 Geen reacties

HQ aan de slag!

Op 15 maart, de dag na aankoop van het KMS complex heeft HQ de werkzaamheden gestart met het renoveren van 24 dakkapellen die zich bevinden op de monumentale gebouwen. Weerter bedrijven zorgen ervoor dat de dakkapellen worden voorzien van nieuwe Trespa boeiboorden, nieuwe dakgoten en nieuwe dakbedekking. Zo blijft het monument in goede staat en is het gebruik van deze gebouwen voor de komende jaren gewaarborgd.

De laatste weken is er ook hard gewerkt aan het opknappen van de sporthal. Enkele lekkages zijn verholpen en de dakgoten zijn gereinigd. In de overige gebouwen die voor medegebruik in aanmerking komen zijn alle technische installaties geinventariseerd en geinspecteerd. De komende week wordt tevens besloten hoe de plaatsing van het tijdelijk hekwerk vervangen wordt door een definitief hekwerk zodat optimaal medegebruik van het complex mogelijk wordt. Ook worden andere voorbereidingen getroffen voor de nieuwe intrekkende huurders die na de zomervakantie hun intrek zullen nemen.

Afgelopen december is het schoolgebouw voor de kinderen van de AZC bewoners van binnen reeds volledig gerenoveerd en opgeknapt. Volgende maand zal worden gestart met de buitenkant van het gebouw. Allereerst wordt een compleet nieuwe dakbedekking aangebracht. In de zomervakantie zijn de ramen en deuren aan de beurt. De huidige houten kozijnen nog voorzien van enkel glas komen de winter niet meer door en zijn vrijwel geheel weggerot. De puien en deuren zullen geheel vervangen worden door kunststof kozijnen met hoogwaardig isolatie glas. Een duurzame investering voor HQ maar belangrijker nog comfortabel voor de kinderen en docenten.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Weerter vakbekwame ondernemers. HQ wil gehele complex in goede conditie houden. Zo ontstaat er een win-win situatie waarbij de belangen van HQ, de bewoners en gebruikers, maar ook de Weerter economie optimaal gediend worden.

Laatste berichten